Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция свиква извънредна среща на министрите на вътрешните работи и правосъдието от ЕС

Снимка: БТА
Франция свиква извънредна среща на министрите на вътрешните работи и правосъдието от Европейския съюз (ЕС). Срещата ще се проведе на 20 ноември и на нея трябва да бъдат набелязани общи мерки за сигурност. Париж ще настоява за евентуални промени в Шенгенското споразумение, заяви френският вътрешен министър Бернар Казньов.

Три автомата Калашников са били открити в автомобила, използван от терористите по време на атаките в Париж. Черният Сеат Леон беше намерен изоставен в предградието Монтрьой на север от френската столица. При претърсването на автомобила полицията евакуира жителите на близката сграда.

Все още са в ареста седем роднини на Омар Исмаил Мостефаи, единия от атентаторите самоубийци в атаката в зала "Батаклан", който е с френско гражданство. Според белгийската полиция още двама французи, живеещи в Белгия, са били сред нападателите.

Междувременно хиляди хора се стичат на поклонение пред паметта на жертвите на местата на терористичните атаки. 103 от общо 129-те жертви са идентифицирани досега, както съобщи по обед премиерът Манюел Валс. Той обяви също, че до вторник за сигурността на страната ще бъдат мобилизирани 10000 войници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44