Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антитерористична акция във Франция цяла нощ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта във Франция е проведена безпрецедентна по мащаби серия от антитерористични акции. Извършени са около 150 обиска, има арестувани лица и иззети оръжия. Междувременно беше идентифициран още един от нападателите, Сами Амимур, който е бил известен на френските спецслужби. Полицията е арестували трима души от неговото семейство.

Среднощната антитерористична акция обхвана почти цяла Франция. По думите на премиера Мануел Валс повече от 150 обиска са били извършени в страната. Само един в Бобини на север от Париж е бил в пряка връзка с атентатите в петък. Спецслужбите са визирали гнезда на радикалния ислямизъм в Лион, те са се натъкнали на цял оръжеен арсенал и са арестували петима души. Най-малко трима са били задържани в Тулуза. Премиерът заяви още, че властите са готови да затварят джамии, в които се проповядва омраза и екстремизъм и да експулсират чужденци за такива подбуди. Атентатите са били подготвени в Сирия, потвърди още Мануел Валс. Разследването се насочи към белгийската следа. Светът издирва осмия съучастник в атаките - Салех Абдеслам, брат на единия от взривилите се терористи в Париж. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44