Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха единия брат Абделслам поради липса на доказателства

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Един от тримата братя Абделслам в Белгия отрече каквато и да било връзка с терористичните атентати в Париж. След като беше освободен от съда поради липса на доказателства, той направи изявление пред медиите.

Мохамед Абделслам е на държавна работа в община Моленбек и е имал алиби за цялата вечер в петък 13 ноември, тъй като е бил по служба в град Лиеж. Затова е бил пуснат без никакви обвинения след 36 часа в ареста:

Аз съм общински служител и то от 10 години. Никога с никого не съм имал проблеми и семейството ни никога не е имало работа с правосъдието.

Единият брат на Мохамед - Ибрахим беше идентифициран като единия от терористите, самовзривили се в Париж. Третият брат - Салах Абделслам е беглец №1 в Белгия и също е издирван за участие в атентатите. Мохамед заяви, че не знае къде е брат му:

Той израсна тук, тук ходеше на училище. Това е едно съвсем нормално момче. 

Колкото до другия загинал брат Мохамед каза:

Въпреки че някои ще помислят, че лъжа, знайте, че аз и семейството ми сме трогнати от това, което се случи. Ние мислим за жертвите и техните семейства. Нито за миг не сме предполагали, че един от братята ми е замесен в този атентат. Но трябва също да разберете, че ние имаме майка и въпреки всичко той остава нейно дете.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44