Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забраниха продажбата на сладолед в училищата в Добрич

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продажбата на сладолед от апарати, разположени в добричките училища, е забранена по заповед на Министерството на здравеопазването. 

В края на миналия месец Десислава Първанова от гражданско движение “За Добрич“ е изпратила жалба и подписка на родители до здравното министерство във връзка с решение на Общинския съвет на Добрич в шест училища да бъдат монтирани апарати за продажба на сладолед. От училищните ръководства споделиха, че никой за нищо не ги е питал, като те само са изпълнили общинското решение за отдаване на училищна площ на фирмата за сладолед. 

В решението на Министерството на здравеопазването, изпратено и до Регионалната здравна инспекция, и до Агенцията по безопасност на храни, се казва, че продуктът сладолед не отговаря на изискванията за безопасност и качество на храните, предлагани в училищата. 

Здравното министерство счита, че Агенцията по храните в Добрич следва да вземе необходимите мерки за спиране на продажбата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44