Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови разкрития, уличаващи издирвания терорист Салах Абделслам като един от основните организатори на терористичните атаки.

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Френската полиция направи нови разкрития, уличаващи издирвания терорист Салах Абделслам като един от основните организатори на терористичните атаки.

Салах Абделслам, обявеният за международно издирване участник в терористичните атаки в Париж, е наел на свое име третия автомобил, използван от нападателите, който вероятно е служил за превоз на третата група терористи към стадиона в Син Дени. Изоставеното черно рено "Клио" беше открито сутринта в 18 район в северната част на столицата. Полицията проведе разпити на жителите от квартала.

Извършени са обиски и на две хотелски стаи в предградието Алфорвил, наети на същото име два дена преди атаките. Освен Салах Абделслам и неговия брат Брахим, който се взриви на ул. "Волтер" в Париж, в стаите вероятно са пребивавали и други лица. Полицията се е натъкнала на различни следи от ДНК, както и на купчина спринцовки.

Спецслужбите са разпознали и гласа на друг френски терорист от записа, в който "Ислямска държава" поема отговорност за атентатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44