Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френската полиция издирва още един заподозрян за терористичните атаки в Париж

Снимка: EPA/BGNES

Френската полиция издирва още един, все още неидентифициран, заподозрян за участие в терористичните атаки в Париж, предаде Ройтерс. Според източници на агенцията, при проучването на видеозаписи френските следователи са установили, че в една от колите, използвана за стрелба по барове и ресторанти в града, е имало трима души и в момента се издирва единият от тях, чиято самоличност все още не е установена. Съдебен източник е уточнил за Ройтерс, че става въпрос за мъж, който е пътувал в черния „Сеат“, заедно с издирвания в момента Салах Абдеслам и брат му Брахим, който се взриви при едно от серията нападения в Париж.

Междувременно полицията разпространи снимка на друг от нападателите-самоубийци, който се взриви пред националния стадион, с молба за предоставяне на информация от свидетели на атаките, предаде Франс прес. Следователите вече установиха, че отпечатъците на мъжа са били взети от властите в Гърция през октомври, но самоличността му все още остава неизяснена. Близо до тялото му беше намерен сирийски паспорт, принадлежал на войник на режима в Сирия, убит преди няколко месеца.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44