Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови полицейски операции се провеждат в Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нови полицейски операции бяха предприети в няколко квартала на белгийската столица Брюксел във връзка с разследването на парижките атентати. 

Докато министър-председателят на Белгия обявяваше законодателните промени пред парламента, полицията продължава да претърсва адреси в общо седем квартала на Брюксел, един от които вече е печалноизвестният "Моленбек", откъдето са дошли поне трима от заподозрените терористи. Единият обиск е в северното предградие "Лаакен" е бил пряко свързан с парижките атентати и разследването по тях, обясни говорител на федералната прокуратура. 

Разпитвани са роднини и приятели на единия от терористите, които се взривиха близо до "Стад дьо Франс" в Париж. Не всички акции са свързани пряко с издирването на другия участник Салах Абдеслам. 

Обиските продължават, прокуратурата съобщи, че ще даде повече информация в късния следобед.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44