Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орбан: Бежанската криза и рискът от тероризъм налагат прераглеждане на договорите на ЕС

| обновено на 20.11.15 в 11:32
Виктор Орбан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

За преразгреждане на основните договори на ЕС настоя премиерът на Унгария Виктор Орбан в интервю, дадено за Унгарското национално радио. Според Орбан не само шенгенското споразумение, но и много други общи документи са се оказали безрезултатни и изискват реформиране.

Премиерът посочи като примери бежанската криза, повишила терористичната заплаха, а също и кризата в еврозоната, наложила финансови ограничения, но без изграждане на обща фискална политика.

Процесите от последните шест-седем години налагат европейските лидери бързо да преосмислят основните аспекти на европейската политика. Вероятно след това ще трябва да се преустроят и основните договори на ЕС, подчерта Орбан. Той е на мнение, че бежанската криза и повишеният риск от тероризъм са направили необходимо въвеждането на нови регулации по отношение на сигурността и граничния контрол.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44