Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откраднати ценни картини от градския музей на Верона

Снимка: ЕПА/БГНЕС

От музея във Верона са откраднати картини на Тинторето и други големи художници. Според кмета на града Флавио Този, обирът е бил поръчков. 

Откраднатите картини са 15 на брой с голямо художествено значение на обща стойност между 10 и 15 милиона евро. Това са пет творби на Тинторето, на Петер Паул Рубенс, Андреа Мантеня, Якопо Белини, Джовани Бенини, Пизанело и др.Според кмета на Верона Флавио Този, обирът е осъществен от професионалисти познаващи добре музея. Това е станало малко преди той да бъде затворен и преди алармената система да бъде включена. Тримата крадци неутрализирали единствения охранител и касиерката, принуждавайки надзирателя да ги отведе в галерията. Те избягали с картините ползвайки автомобила на охранителя. Води се разследване. По ирония на съдбата, днес в Рим бе открита изложба с откраднати картини, намерени благодарение на отдела на полицията  за защита на културното наследство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44