Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Париж почита жертвите на атентатите с "шум и светлина"

| обновено на 20.11.15 в 21:52
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седмица след терористичните атаки в Париж артисти и културни дейци, сред които певецът Шарл Азнавур, призоваха французите да почетат паметта на жертвите довечера "с шум и светлина" по френските площади и кафенета. 
Все още няма резултати от експертизата по идентификацията на третото лице, убито при антитерористичната операция в "Сен Дени" в сряда. Продължават ДНК анализите. Първоначално разследването съобщи, че става въпрос за жена камикадзе, задействала експлозиви при нахлуването на полицаите. Прокуратурата на Париж оповести, че жената е 26-годишната Асна Аит Буласен, тъй като нейните документи за самоличност са били открити в щурмувания от спецчастите апартамент. Днес обаче източник от френската полиция е съобщил, че всъщност самовзривилият се е мъж.

Продължава издирването на третия участник в терористичните атаки Салах Абдеслам, засега без успех. Според свидетели в Белгия, той е бил забелязан в района на град Андерлехт в автомобил с френска регистрация. Друг свидетели, цитиран от белгийския вестник "Капитал", твърди, че терористът се е свързал с него във вторник и е изразил съжаление за действията си. 
Междувременно почина още един ранен в атентатите, с който жертвите станаха 130.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44