Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третият убит при атаката в Сен Дени продължава да бъде неизвестен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Победата срещу Ислямска държава във военен аспект няма да бъде скоро - заяви днес началник-щабът на френските въоръжени сили Пиер дьо Вилие, след като Франция засили ударите си срещу позициите на ислямистите в Сирия. Седмица след атентатите в Париж и Сен Дени полицията се опитва да разкрие самоличността на всички терористи, участвали в атаката, докато един от тях, Салах Абдеслам, е още в неизвестност. Още за хода на разследването...

Терористът, който се взриви при спецакцията в Сен Дени в сряда, не е известен на френското разузнаване, както съобщават на АФП полицейски източници. Генетичните отпечатъци от тялото на мъжа не съответстват на ничий профил в националната база данни. Следователите проверяват дали лицето е било регистрирано в Гърция, както други двама атентатори-самоубийци, извършили атаката в Сен Дени. От резултатите е ясно, че неизвестният терорист, загинал в полицейския щурм заедно с мозъка на атентатите Абделхамид Абауд и неговата братовчедка Асна Аитболасен, не е Салах Абдеслам, който остава в неизвестност от 14 ноември.
Междувременно парижката болница "Некер" подаде сигнал за изчезването на значителен брой защитни екипировки срещу химически атаки и вируси. "След тревожните изявления на премиера Манюел Валс да риск от химически атаки това е обезпокоително" - заяви кметът на 15 район на Париж, където се намира болницата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44