Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Рим влиза в сила антитерористичен план

Снимка: ЕПА/БГНЕС
От днес в Рим влиза в сила антитерористичен план. Той е обявен по повод юбилейната Година на милосърдието, оповестена от папа Франциск, която ще е до 20 ноември 2016 г. Повече от 2000 души от силите на реда и военните ще упражняват специален контрол на обществените места, в транспорта, на летищата.

На подстъпите към плодащ "Свети Петър", към Колизеума и други исторически паметници ще има монтирани метални детектори. Строг контрол ще има и върху културния живот, засилва се превнецията срещу евентуални бактериологични и химически атаки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44