Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха пояс с експлозиви в парижкото предградие Монруж

| обновено на 24.11.15 в 12:15
Снимка: БГНЕС
Франция ще постави детектори за метал на гарите в Париж и Лил по европейската жп линия "Талис" заради риска от атентати. Засилени са и мерките за охрана на атомните централи в страната.

Междувременно френската полиция извършва експертиза на пояс с експлозиви, намерен в предградието Монруж на юг от Париж. Устройството с голяма вероятност е принадлежало на един от атентаторите, Салах Абдеслам, чиито следа се загуби в Белгия.

Намереният в Монруж пояс с експлозиви прилича по устройство на тези, използвани от атентаторите в Париж и Стад дьо Франс, но му липсва система за възпламеняване. Това са заключенията от огледа на полицията, която продължава анализа на веществата в устройството.

Поясът беше намерен от служители по чистотата сред купчина изхвърлени стари вещи в предградието на юг от Париж. Съвсем наблизо вечерта след атентатите на 13 ноември е бил засечен мобилният телефон на Салах Абдеслам, един от участниците в кървавата акция, когото службите усилено издирват.

Междувременно след 6 дена арест полицията изпраща пред съда Джауад Бендауд, собственика на жилището в предградието Сен Дени, където се укриваха и намериха смъртта си трима от замесените в атентатите, включително "мозъкът" им – Абделхамид Абауд. Задържаният Бендауд вече има обемисто криминално досие и многобройни присъди.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44