Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва: Един от летците на самолета, който беше свален от турските военновъздушни сили, е загинал

| обновено на 25.11.15 в 01:26
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия съобщи, че един неин войник е загинал в спасителната операция по откриването на летец от сваления от турските ВВС самолет "Су-24". Русия прекратява военните си контакти с Турция.

Генералният щаб на руската армия обяви официално, че един от летците на самолета, които бе свален от турските военновъздушни сили, е загинал, докато за другия няма информация. В комюнике Генералният щаб на руската армия съобщи още, че след вчерашния инцидент прекратява военните си контакти с Турция.

От тук нататък ще бъдат взети допълнителни мерки за сигурност на базата на руската авиация в Сирия, заяви началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили генерал-лейтенант Сергей Рудской.

В същото време Москва съобщи, че един руски войник е загинал в спасителната операция по издирването на руския летец, който катапултира от атакувания с ракета бомбардировач "Су-24". Говорителят на президента Путин, Дмитрий Песков каза, че Москва очаква оценката на НАТО за случилото се.

По-рано руският президент Путин, по време на разговорите си с намиращия се на посещение в Сочи йордански крал Абдула Втори, заяви че Москва много внимателно ще проучи инцидента и анализира цялата ситуация, като допълни, че свалянето на руския самолет ще има сериозни последствия върху отношенията между двете съседни черноморски държави.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44