Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Темата за сваления от Турция руски самолет е водеща за чуждите издания. Според "Ню Йорк таймс" инцидентът ще повлияе върху търговските отношения между Анкара и Москва. Русия пък ще се отдалечи от възможността за участие в международната коалиция за общи действия в Сирия.

Близо 20 товарни влака стоят блокирани на гарата в македонския град Гевгелия, пише скопският "Дневник".  Причината е блокадата, която икономически мигранти предприеха срещу решението в страната да бъдат пропускани само хора от Сирия, Ирак и Афганистан. Изцяло спрян е и международният влак от Атина за Западна Европа.

Сръбският "Вечерне новости" публикува интервю с руския посланик в Белград. Според Александър Чепурин, Сърбия е притискана да въведе санкции срещу Русия. По думите му, опитът страната да се постави  пред избор - или Русия, или ЕС - е  изкуствен и контрапродуктивен. Дипломатът определя сръбската политика като балансирана, което дава добър пример и за региона, и за света.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44