Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внасят обвинението за атентата на бургаското летище до средата на януари

Снимка: Красимир Методиев, почетен консул на Израел в България

Обвинителният акт по делото за атентата на летище Бургас от юли 2012 г. ще бъде внесен в съда най-късно до средата на януари, съобщи ръководителят на Апелативната прокуратура в града Любомир Петров

Обвинението ще бъде срещу двамата съучастници на атентатора, които също са чужди граждани. Прокурор Петров отговори и на обвинението за дългия срок на разследването на терористичния акт:
Три години и шест месеца вярно от този атентат почти, не е толкова дълъг период от време. Нямате представа каква огромна по обем работа е извършена, за да се установи самоличността на лицата, за които  предварително е нямало абсолютно никакви данни, включително за установяване самоличността на взривилото се и  двамата помагачи. Това са над десет международни следствени поръчки. Всяка една такава поръчка трае поне няколко месеца. Така че период от три години и шест месеца въобще не е голям за това дело. Важното е, че сме на финала.
Израел, Франция, САЩ, Ливан, Холандия и Австрия са сред държавите, от които е търсена международна помощ за разследването на атентата. Лицата, които ще бъдат привлечени като обвиняеми, не са задържани и делото ще се гледа по реда на задочното производство, обясни апелативният прокурор Любомир Петров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44