Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямата джамия в Брюксел беше затворена заради заплаха

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Голямата джамия на Брюксел беше затворена от пожарникари заради сигнал за евентуална заплаха от отровното вещество антракс. Периметърът около на джамията, която се намира в парка "Сенкантенер" в близост до сградите на Европейския съюз, е ограден от полицаи. На място са няколко линейки и екипи от специализираното звено за обезвреждане на химически и биологични вещества.

Говорителят на пожарната Пиер Мейрс съобщи, че няколко пощенски плика с бял прах, са били получени днес в джамията по куриери. 11 души в сградата са поставени под карантина, докато лабораторните тестове установят дали белия прах в пликовете е опасен или не. Според Мейрс, никой от хората вътре не се оплаква от симптоми на отравяне.

По последни данни от полицията, че първоначалният лабораторен анализ на праха е установил, че той е безвреден и най-вероятно става дума за брашно.

Голямата джамия на Брюксел е най-старата в града и освен като храм, действа и като ислямски културен център, управляван от представители на Саудитска Арабия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44