Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На митинг в Атина изгориха знамената на Турция и САЩ

Участници в митинг в Атина срещу обстрела на руския бомбардировач Су-24 от турски изтребители изгориха знамена на Турция и САЩ. Около сто човека се събраха на централния площад "Синтагма" снощи и се насочиха към турското посолство. Полицията разположи кордон на около 300 метра от дипломатическата мисия. 

Участниците в демонстрацията носеха плакати с надписи срещу НАТО и Турция и раздаваха листовки с призиви Гърция да излезе от алианса. Демонстрантите запалиха знамената на САЩ и Турция и стъпкаха остатъци от турското знаме. Те изразиха подкрепа към действията на Русия в Близкия изток, насочени към предотвратяване на разпространението на ислямския екстремизъм и тероризъм в региона.

Демонстрантите изтъкнаха, че самата Турция ежедневно нарушава въздушното пространство на Гърция.


Турски изтребители F-16 свалиха във вторник руски бомбардировач Су-24, който, според Анкара, е нарушил въздушното пространство на страната в района на границата със Сирия. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44