Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ненчев: Полша предложи по-добри условия и затова бе предпочетена

Николай Ненчев
Снимка: БГНЕС

Парламентът обсъжда законопроекта за ратифициране на споразумението с Полша за осигуряване на логистична подкрепа за самолети МиГ-29. Министърът на отбраната Николай Ненчев заяви ,че полската страна е предложила по-добри условия от  Москва и затова е предпочетена от българското правителство.

Споразумението има за цел да осигури за краткосрочен план летателната годност на самолети МиГ-29 като предвижда следните основни договорености: извършва се ремонт на шест български двигателя РД-33, осъществява временно ползване на два полски двигателя за две години или за 200 летателни часа. Стойността на услугата, предмет на споразумението, възлиза на 6 милиона 138 хияди евро. Договорената цена за ремонт на един двигател е 1 милион 23 хиляди евро. Транспортните разходи, свързани с ремонта на двигатели, ще бъдат за сметка на полската страна. Срокът за експлоатация на двигателите след ремонта е 350 часа като тяхната пълна гаранция е две години или 200 летателни часа. Двата полски двигателя за временно ползване ще бъдат предоставени в срок от 20 дни след подписването на споразумението и влизането му в сила. Първите два ремонтирани двигателя ще бъдат доставени в България за срок от седем месеца от влизането в сила на споразумението. Следващите ремонтирани двигатели ще бъдат доставени в България за срок от 11 месеца от влизане в сила на споразумението.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44