Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч поиска ЕРП-тата, БТК, ВиК и кабелните оператори да извършат проверки на съоръженията си

Снимка: Община Ловеч

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова изиска от дружествата, отговарящи за експлоатацията на мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, да извършат проверки и ревизии на съоръженията си в града.

Причината за реакцията на Марнова е сигнал за пропаднал в отворена шахта камион за доставка на хляб. Проверката, извършена от общински служители, е установила разместване на решетки на дъждоприемните шахти и една липсваща. От ВиК дружеството са поели ангажимент за обезопасяване на шахтите в града. Маринова е настояла да се вземат спешни мерки за поправка и отстраняване на предпоставките за възникване на инциденти, застрашаващи живота и здравето на гражданите.

Кметът е поискал това от електроразпредеителното дружество, БТК, ВиК и кабелните оператори с мрежи на територията на Ловеч.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44