Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петнадесет души бяха блокирани в хижа "Хайдушка песен" заради свлачище

| обновено на 28.11.15 в 16:47
Снимка: БГНЕС

Свлачище блокира група туристи в хижа "Хайдушка песен" край курортното селище "Чифлик" в Троянския балкан.  Няма пострадали.

Свлачището се е активизирало през нощта и е затрупало част от пътя между курортното селище Чифлик и хижа "Хайдушка песен". Блокирани са  били 8 автомобила на гостите на хижата. Заместник-кметът на община Троян Ангел Ангелов съобщи, че към мястото е била изпратена тежка техника:

На хижата има 15 човека с 8 автомобила. Пътят там е непроходим. Хижарят с още един жител от селото са разрязали дърветата, които са паднали. Пътува багер от Троян, който ще разчисти свлечената земна маса. Няма никакви проблеми. Горе в хижата всичко има - ток, вода, отопление.

Ангелов допълни, че вследствие на дъждовете през последните дни в района на Чифлик се е активизирало и друго, но по-малко свлачище, което вече е разчистено.

Пътят към хижа "Хайдушка песен" беше разчистен малко след 16 ч. Осигурено беше и преминаването на автомобилите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44