Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зачестяват опитите за телефонни измами в Троян

В Троян и селата на територията на общината зачестяват опитите за телефонни измами, предупреждават криминалисти от Областната дирекция на полицията в Ловеч. От там съветват гражданите да не дават пари на непознати по никакъв повод. 

От полицията съобщиха, че до момента няма подадени сигнали за реализирани телефонни измами и осъществени плащания, но опитите на измамниците се увеличават. Актуална остава схемата за авансово плащане за последващо монтиране на климатици. Популярни са и други три схеми. Едната е освобождаване от наказателна отговорност след пътно-транспортно произшествие със загинал. Другите две са нужда от спешно скъпоструващо лечение и освобождаване на колет от чужбина с голяма сума пари.

Криминалистите предупреждават, че престъпниците са находчиви и изобретателни и винаги могат да променят сюжета на измамата. От полицията напомнят на гражданите да не правят плащания по какъвто и да било повод след поискани суми в телефонен разговор, да не се доверяват на непознати лица, както и да не предоставят лични данни по телефона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44