Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешка област е с най-висока безработица в централна Северна България

През октомври в Ловешка област безработицата е била 15%, като се е увеличила  спрямо предходния месец с 0,3 пункта. Най-ниска безработица в четирите области, които обхваща Регионалната служба по заетостта, е отчетена в Габровска област – 5,9%. В област Велико Търново тя е била 8,6 на сто, а в Плевенска – 14,4%. Най-висок е процентът на безработните в общините Угърчин -  51,2% и Ябланица – 42,1% /област Ловеч/, а най-нисък - в община Севлиево /Габровска област/ – 4,4% и в община Велко Търново – 4,6 на сто.

За първите десет месеца от годината най-много хора са постъпили на работа в област Велико Търново – 7852 души. В Плевенска област работа са започнали 6966, в Ловешка – 4495, а в Габровска  - 2750 души. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44