Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина известният съветски и руски режисьор Елдар Рязанов

| обновено на 30.11.15 в 12:05

На 89-годишна възраст, в Москва, почина известният съветски и руски режисьор Елдар Рязанов, съобщи ТАСС. Рязанов е заснел около 30 филма в своята 60-годишна кариера, най-известните от които са "Карнавална нощ", в който изгрява младата тогава кинозвезда Людмила Гурченко, която след десетилетия отново снима в "Гара за двама", "Жесток романс", "Пет вечери с Владимир Висоцки",  телевизионния "Ирония на съдбата" и много други. Творбите му, сред които и комедии, и драми, са в стил "социалистически реализъм", много от песните от неговите филми са популярни и днес. Освен кинорежиьор, Елдар Рязанов беше сценарист и поет. Кинокритици подчертават, че едва ли не всеки негов филм се е превърнал в кинокласика.

Още може да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44