Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незбравимите

"Я спросил у ясеня..." - Сергей Никитин (от филма "Ирония на съдбата")

Сцена от филма "Ирония судьбы, или С лёгким паром!" ("Ирония на съдбата или Честита баня")

Днес в рубриката ни "Незбравимите" ще отдадем почит на големия руски режисьор Елдар Рязанов, който почина на 88-годишна възраст. Невероятна личност, началото на филмовата му кариера е поставено с "Карнавална нощ" с много, много младата тогава Людмила Гурченко, която години по-късно ще се появи отново в друга култова лента на Рязанов - "Гара за двама". От "Жесток романс" до "Невероятните приключения на италианци в Русия" - периметърът, на който Рязанов е убедителен е толкова широк, той с лекота ни е карал да се смеем и в следващия миг, със следващия филм - да ни "скъса сърцата".

Песента, която сме избрали, се нарича "Я спросил у ясеня...", а филмът е "Ирония на съдбата... или честита баня", да същият, в който след ведро предновогодишно напиване героят се озовава на същата улица, в същия блок, в същия апартамент, но.. в друг град. Филм, който сме гледали и ще продължаваме да гледаме на всяка Нова година, защото е очарователен, весел и тъжен едновременно, визуално толкова фин и същевременно толкова ярък и запомнящ се!

Чуйте песента, изпълнението е на Сергей Никитин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.