Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Ловеч потвърди решението за избора на кмета на община Ловеч

Административният съд в Ловеч потвърди решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за избора на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова. Делото беше образувано по жалба, подадена от кандидата за кмет на община Ловеч, издигнат от БСП Минчо Казанджиев, с която той оспорваше решението на ОИК - Ловеч и искаше повторно преброяване на бюлетините от втория тур на местните избори.

След като се е запознал с твърденията на страните и събраните по делото доказателства, съдът е счел, че установените нарушения, допуснати от секционните избирателни комисии, не могат да доведат до незаконосъобразност на оспорваното решение на ОИК. Не са допуснати съществени нарушения в съставените протоколи от СИК и при отчитането на действителните и недействителните гласове за двамата кандидати, които да изменят съществено крайния резултат.

По този начин Ловешкият административен съд потвърди решението на ОИК като законосъобразно, а с това и избора на кмет на общината. Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВАС.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44