Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Таксата за предсрочно погасяване ще отпадне за всички ипотечни заеми“, съобщава КАПИТАЛ DAILY. "Това", допълва вестникът, "се предвижда в проект на закон за кредитите за недвижими имоти за потребители. Той е подготвен от финансовото министерство, следва евродирективите и трябва да влезе в сила от пролетта на 2016 година".

"Премиерът нареди вдигане на местните данъци и такси“ „под предлог, че заради борбата с тероризма и бежанската криза парите за сигурност в бюджета на страната ще бъдат увеличени", съобщава СЕГА.

Приходите в бюджет 2016 ще са 33,02 милиарда, а разходите - 34,82 милиарда лева, съобщава ТРУД. Така според разчетите дефицитът ще бъде 1,8 милиарда лева или 2 процента от брутния вътрешен продукт. Отпускат се и допълнителни 10 милиона лева за музеи и библиотеки, допълва вестникът в репортаж от вчерашното заседание на парламентарната бюджетна комисия.

"150 000 фирми и самоосигуряващи се ще трябва да се регистрират в Националния осигурителен институт, за да могат от 1 януари да подават документи за ползване на болничен на работниците и служителите си. От началото на 2016 г. болничните листове ще са изцяло електронизирани“, пише 24 ЧАСА, цитирайки управителя на НОИ Бисер Петков.

Националната здравно-осигурителна каса може да спре да плаща 90 лекарства, предупреждава ДУМА. Това ще стане, ако между фирмите и касата не бъдат договорени отстъпки по цените. До българския пациент стигат по-малко от половината нови медикаменти, отбелязва "левият" вестник.

"Около 4000 - 5000 опасни автомобили кръстосват българските улици", пише МОНИТОР. Колите са внесени от Съединените щати и не отговарят напълно на нашите изисквания за движение по пътищата. Въпреки това те са получили протоколи, с които могат да се регистрират в КАТ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44