Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Външните министри от НАТО ще приемат днес стратегия за противопоставяне на "заплахите от Изток и Юг“, съобщава Комерсант. Под „заплахата от Изток“ в Алианса подразбират Русия, уточнява руското издание, цитирайки твърдения на генералния секретар Йенс Столтенберг за „анексирането на Крим“ и „активната роля“ на Русия в Донбаския конфликт като примери за водещата се „хибридна война“. Подробности за новата стратегия на НАТО ще станат известни днес, но от сега е ясно, че значителна част от документа ще бъде посветена на информационното противодействие на Русия. Особена роля в тази област е запазена за открития в Рига Център за стратегически комуникации на НАТО.

По отношение на Сирия от срещата в Брюксел не бива да се очаква нещо ново, отбелязва руското издание. Тъй като целите на Русия и НАТО в Сирия не съвпадат, не може да има и единна коалиция срещу ИДИЛ. В отговор на инцидента с руския бомбардировач отпреди седмица и засилването на руските противовъздушни сили, Алиансът най-вероятно ще вземе решение за укрепване на турско-сирийската граница, сочи Комерсант.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44