Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Километрична опашка от камиони се образува на Дунав мост

Километрична опашка от ТИР-ове се е образувала на Дунав мост, съобщи наш слушател. Иван Димитров, който е шофьор на камион, разказа:

Искам да кажа за проблема, който се получава на Дунав мост. Днес, от 1 декември, от българска страна са решили, че Дунав мост ще се плаща само и единнствено с карта, чрез ПОС терминал, вече няма да може да се плаща кеш. Опашката на Русе е невероятно голяма, супер бавно вървят нещата и се надявам да има някакво решение, някой да може да каже за какво става въпрос. Защо досега не можеше да се плаща въобще с ПОС терминал, можеше да се плаща само кеш? Как така решиха точно от 1 декември да се плаща само и единствено с карта?

От Агенция Митници съобщиха, че още преди месец на граничния пункт е била монтирана табела за нововъведението, което трябва да сведе до минимум възможността за корупция. Много шофьори обаче не знаеха това и нямаха дебитни или кредитни карти. Така, вместо да става по-бързо, преминаването през пункта е по-бавно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44