Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осмокласник пострада тежко на спортна площадка в училище в Разлог

Момчето е със сериозна опасност за живота, съобщиха от "Пирогов"

| обновено на 02.12.15 в 19:10
14-годишният Атанас Мишков е пострадал тежко в двора на основно училище "Никола Парапунов" в Разлог, след като метална футболна врата е паднала върху него.

Атанас е пострадал в час по физическо възпитание. Част от осмокласниците играели футбол, а той бил на вратата. Според учителя, който е съпровождал момчето до болницата в Разлог, тежката метална врата буквално се е стоварила върху главата на Атанас. Като причина той посочил силния вятър.

Момчето е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма. Опасността за живота му е реална. След като е бил изследван и интубиран в местната болница, около 14.00 часа Атанас Мишков е транспортиран спешно за "Пирогов", каза травматологът д-р Николай Георгиев от Разлог.

Следователи в момента извършват оглед на мястото на инцидента, за да установят точните причини за падането на вратата. От училището твърдят, че наскоро е бил направен преглед на безопасността на всички спортни съоръжения и разполагат с протокол за това. Директорката Даниела Пелтегова е била на семинар извън града, но спешно е тръгнала за Разлог. От Инспектората по образование в Благоевград също са разпоредили проверка по случая.

Опасността за живота на момчето е сериозна, потвърдиха и от "Пирогов". Д
ежурният неврохирург в болницата -  д-р Сашо Атанасов, който е приел пострадалия Атанас, каза:

Детето е в крайно тежко общо състояние, в кома, дълбока кома, със сериозна опасност за живота. Има тежка контузия на мозъка и на мозъчния ствол, двустранно счупване на основата на черепа и оток на мозъка.
 

Заради тежкото състояние на момчето, от "Пирогов" отказват да се ангажират с прогноза за живота на Атанас Мишков.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44