Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Днешните печатни издания отразяват вчерашните дебати в парламента по държавния бюджет за следващата година.

Ето и акцентите по темата във вестник ТРУД: „Депутатите отрязаха енергийния регулатор и БАН за по-високи заплати. Увеличават се възнагражденията в пет ведомства. Десет милиона повече за музеи, галерии и библиотеки. Лидерът на АБВ Георги Първанов заплаши за пореден път, че партията му ще напусне управлението.“ ТРУД цитира и председателя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова: Без надбавка за прослужено време към заплатата.

„ГЕРБ замрази всички социални разходи“, гласи заглавието в ДУМА. Депутатите от управляващата партия отхвърлиха всички искания за увеличаването им, подчертава вестникът.

Тунел „Струма“ поставя абсолютен рекорд по скъпо строителство у нас, пише вестник СЕГА във водещата си публикация. Пробиването на тунел от два километра по магистрала "Струма" заедно с още около два километра и половина подходи към него е с прогнозна цена от 250 милиона лева без ДДС, посочена в обявата за избор на строителна компания, отбелязва вестникът.

СТАНДАРТ акцентира върху предстоящото посещение на британския премиер у нас. Дейвид Камерън лично ще се убеди колко надеждно България пази границата си от наплива на бежанци. Британският лидер ще посети един от двата гранични пункта на браздата с Турция - при Малко Търново или при Елхово, научил вестникът.

Австрийската компания "Кроноспан" ще направи една от най-големите индустриални инвестиции в България - през следващите три години ще вложи 300 милиона лева, а като начало догодина ще изгради ново производство на ПДЧ плоскости за 75 милиона лева във Велико Търново, съобщава КАПИТАЛ ДЕЙЛИ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44