Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФ са разделени по искането за изключване на Полина Карастоянова

Полина Карастоянова
Снимка: БГНЕС

В парламентарната група на Патриотичния фронт няма единно мнение по искането за изключване на Полина Карастоянова.

Нейното отстраняване беше поискано от съпредседателя Валери Симеонов, който я обвини в лобистки интереси заради рестриктивни текстове в Закона за акцизите за производството на домашна ракия.

Големите производители и търговци на спиртни напитки, тези, които монополизират пазара. Тези, които се заблуждават, че когато се затворят селските казани, всички ще напълнят магазините и ще започнат да купуват от техните напитки, които, също голяма част от тях, са със съмнителен произход. За моите колеги, за всички е ясно, че става въпрос за лобистки промени в закона. Ние не можем да носим отговорността за действията на други хора. Съжалявам!

Карастоянова не знае и сега ще го научи точно така, както ние научихме какво е направила, разбирате ли?! Господин Каракачанов е уведомен на следващия ден след заседанието на политическия съвет. Имал е достатъчно време да мисли, а го правим сега, защото един такъв въпрос, ако беше повдигнат преди разглеждането и приемането на бюджета, би създал допълнителни, ненужни търкания, коментира Симеонов. 

Другият съпредседател на групата на патриотите Красимир Каракачанов няма да подкрепи изключването на Карастоянова:

Мисля, че е доста емоционално и прибързано като позиция. Ние не бихме подкрепили такова нещо. Съединението прави силата, а не разделението. Разбира се, до заседанието на парламентарната група има достатъчно време. Надявам се, че колегите могат да преосмислят своите предложения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Валери Симеонов

Валери Симеонов поиска оставката на Полина Карастоянова

Съпредседателят на парламентарната група на Патриотичния фронт и лидер на НПСБ Валери Симеонов поиска изключването на Полина Карастоянова от парламентарната група заради прокараните от нея лобистки интереси по отношение на въведените рестриктивни..

публикувано на 03.12.15 в 12:34
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44