Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рибни борси в Тутракан: 6 лева за килограм шаран за Никулден

Снимка: БГНЕС

Няма да има поскъпване на дунавската риба за Никулден, твърдят от рибните борси в Тутракан. Търговците ще предлагат традиционния за никулденската трапеза шаран на цена от 6 лева за килограм.

В най-старата рибна борса на брега на Дунав - Тутракан вече са готови за предстоящия Никулден. Противно на популярната търговска практика - цените да се увеличават по празниците, тук залагат на доволните клиенти.

На една пенсийка 150 лева възрастната жена как да си позволи да дойде да си купи риба?! В този сезон най-скъпата риба е сомът. Сомът върви 10 лева сега, бялата рибка си е 8,50. Тя си е от начало толкова. Шаранът е на 6 лева. Не се е вдигнал, коментират търговци.

И все пак продавачите съветват да си набавим риба за празника навреме, защото пазаруването в последния момент може да ни излезе по-скъпо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44