Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С. Цацаров: Скоро ще излезе комплексната експертиза за взривовете в завода в Горни Лом

Снимка: БГНЕС

Комплексната експертиза за взривовете в завода за боеприпаси в Горни Лом ще бъде готово в най-скоро време. Това обяви във Видин главният прокурор Сотир Цацаров:

Това, което се чака, преди да бъдат окончателно прецизирани обвиненията, а такива ще има, е заключението на комплексната експертиза. Тя е възложена на един доста широк екип, в който влизат както военни специалисти, така и учени от БАН и всъщност това е екип, в който участва и самият председател на Българската академия на науките. 

Очакваме веднага след експертизата, която провежда и експериментални взривове на територията на военен полигон - мисля, че вече са завършени - да се повдигнат обвиненията, след което делото да влезе във Видинския окръжен съд, допълни главният прокурор.

В завода за боеприпаси в Горни Лом при тежкия инцидент през октомври миналата година загинаха 15 души.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44