Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Е. Николова: Квотите на НС и квотата на магистратурата трябва да се отзовават при лоша работа

Снимка: БОРКОР

Членовете на Висшия съдебен съвет от квотите на Народното събрание и на магистратурата да бъдат отзовавани при лоша работа, предлага Елеонора Николова, временно изпълняващ длъжността директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност:

Защото така се носи отговорност - когато те сменят.  Политиците на всеки четири години носят отговорност през изборите и така е с всички изборни длъжности, а фактически квотата на Народното събрание и на магистратурата във ВСС е изборна.

Ако в Народното събрание се установи и направи извод за лоша работа, за неудовлетвореност на обществото от продукта и от качеството, би трябвало тази квота да може да бъде отзовавана и сменяна,
допълни Николова и поясни, че  за последната година не са направени никакви реални стъпки за подобряване на работата на съдебната система.

Елеонора Николова припомни съвета на бившия румънски министър на  правосъдието Моника Маковейч, че не е нужно да се правят промени в Конституцията,а да се намерят верните и смели хора за работа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44