Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха британец за разпространение на детска порнография

Британски гражданин, разпространявал материали с детска порнография, е бил задържан при съвместна операция на ГДБОП и областната дирекция на полицията в Русе.

Акцията по задържането на се е провела на 26 ноември. Тогава от дома на 63-годишния британец в село Босилковци, са иззети материали, които той е разпространявал в специализирана платформа за обмен на такъв тип съдържание. Конфискувани са три лаптопа, два таблета, телефони, флашки, и дискове с общо над 1 терабайт  детска порнография.

Става въпрос за видеофайлове и снимки, актови снимки, на малолетни и непълнолетни лица и той ги е разпространявал тези актови снимки, те са някъде около 500 броя видеофайлове общо и снимки, съобщи районният прокурор на Бяла Трифон Владов.

Британецът е роден през 1953 година в град Карлайл, но от няколко години живее в малкото село в Русенска област.

Разполагаме се информация, че преди време, когато е живял в Англия, е съжителствал с лице, която е било с педофилски наклонности. Освен това имаме информация, че е осъждан във Великобритания за подобно престъпление и то с ефективна присъда, каза още Владов.

Макар и осъждан в родината си, според българското законодателство британецът е с чисто съдебно минало.

За престъпленията му обаче се предвижда наказание от 6 години лишаване от свобода и глоба до 8 хиляди лева. В момента мъжът е с постоянна мярка "задържане под стража", а за случая са уведомени полицейските власти във Великобритания, както и Европол.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44