Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК започва три коледни кампании в Търговище

Снимка: РАДИО ВИДИН

Българският червен кръст в Търговище започва три кампании за подпомагане на бебета и деца от социално слаби семейства по повод предстоящите коледни и новогодишни празници. Първата кампания е за малки деца до три години, които ще получават храна от млечната кухня. Ваня Борисова, директор на местния клон на БЧК обясни за "Хоризонт":

Традиционно всяка година преди коледните празници се подпомагат деца от социално слаби семейства от цялата област с пакети здравословни храни, в които да има и коледни лакомства. Тази година 200 деца ще получат такива пакети.

В община Антоново 40 деца от социално слаби семейства ще получават топъл обяд през зимните месеци, допълни Ваня Борисова:

По този начин поне мъничко се опитваме да помогнем процеса на реинтеграция на децата - т.е. децата, които нямат възможност за обяд и затова не посещават учебни занятия, да ги върнем в училище.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44