Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири формирования от доброволци помагат при пожари и наводнения в област Монтана

Снимка: Радио ВИДИН

Днес е Международен ден на доброволеца. Четири формирования от доброволци помагат при пожари и наводнения в област Монтана. 

За да действа един доброволец в реална среда, трябва да мине три модула от обучение, разделени за действие при катастрофи, действие при пожари, действие при радиационни аварии. Явно на там е бъдещето развитие на доброволното движение и намаляването на професионалния състав, отебеляза директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Венцислав Райков.

От четирите добвоволчески формирования в област Монтана най-добра подготовка има екипът във Вълчедръм. Той разполага и с най-добро оборудване: противопожарен и два спасителни автомобила, а през последната година е участвал в потушаването на над 50 пожара. Доброволците от Вълчедръм са учатвали в евакуация на бедстващи хора и в ликвидирането на последствията от наводнения. Ръководителят на екипа Боян Аврамов:

Наистина добър екип, сработен. Една голяма част са участвали в наистина истински пожари, много тежки пожари. Тази година имаше наистина тежък пожар, ако не се бяхме отзовали , щеше да се запали половината квартал, но Слава Богу ние сме решили проблема с пожарната безопасност във Вълчедръм.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44