Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров беше открита в София

Най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров беше открита тази вечер на езерото "Ариана" в Борисовата градина.

Ние харесваме кънките и това ни е основното занимание през зимния сезон. Кънките са нещо в България, за което през последните години има все по-голям интерес и от малки, и от големи. Това е най-голямата пързалка на Балканите.

Много е забавно и е много хубаво да се карат кънки. Адреналинът е голям. Това е един много приятен и демократичен спорт, подходящ и за млади, и за възрастни, казаха някои от първите кънкьори.

Посланието ни е, че е време децата да излязат от клубовете, да станат от компютрите и да дойдат тук, за да се пързалят, да се движат, да са здрави. София се готви да бъде достойна европейска столица на спорта през 2018 година и това е една възможност за стимулиране на масовия спорт - каза столичният кмет Йорданка Фандъкова на откриването на най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров на езерото "Ариана" в Борисовата градина.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44