Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчето, върху което падна футболна врата в училище в Разлог, е починало

| обновено на 06.12.15 в 15:52
Снимка: БГНЕС

Почина момчето, което пострада тежко преди няколко дни в  училище в Разлог, когато  футболна врата в двора на учебното заведение се стовари върху него.

14-годишния Атанас Мишков  е бил ученик в 8 клас на основно училище "Никола Парапунов", както и една от волейболните надежди на своя град. На злополучния 2 декември в час по физическо възпитание Наско за първи път играл футбол със съучениците си на спортната площадка в училището, но по неизяснени все още причини футболната врата паднала върху момчето. Свидетели на инцидента са станали само неговите съученици, защото учителят по спорт Иван Дудев  заедно с останалата част от класа по това време били във физкултурния салон.

След оказаната му спешна помощ Атанас е бил транспортиран за болница "Пирогов" в кома и с тежки травми на черепа и мозъка, където лекарите са се борели за живота му.

Спешно е била свикана комисия от общината и Регионалния инспекторат по образование, откъдето са констатирали, че липсват конструктивни елементи от футболната врата, както и стоманените въжета, с които тя е била закрепена за оградата на спортната площадка. Полицията е иззела вратата като веществено доказателство, а прокуратурата в града е образувала досъдебно производство по случая. 

По информация на директора на училището спортното съоръжение се е използвало и от жители на Разлог, не само в извънучебно време, както е разпоредено, но и по време на училищни занимания.  След тежкия инцидент Министерството на образованието разпореди повсеместна проверка на спортните съоръжения във всички училища.

Със заповед на кмета на Разлог утре в града е обявен ден на траур. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44