Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опозицията в Армения насрочи протестен митинг след референдума за конституционни промени   

Армения Ереван протест
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заместник председателят на опозиционната партия „Наследство“ Армен Мартиросян заяви, че референдумът за конституционните промени преминава с нарушения. Според него очаквало се още преди деня на провеждането на вота, че ще има нередности по време на волеизявлението . Според  опозицията властите в Ереван пребягват до фалшификации и нарушения на изборния процес. Сред  нарушенията медиите цитират и други опозиционни представители в задкавказката република, че властите в Ереван оказват натиск върху избирателните комисии. 

От щаба на опозицинното движение  „Не“  предупредиха, че предварително е била измислена схема за фалшифициране на вота. Според множество сигнали има злоупотреби с т.нар. допълнителни списъци на избиратели, който по една или друга причина не са могли да се  регистрират за участие в референдума. Лидерът на опозицията Рафи Ованесян скъса демонстративно бюлетина с която трябваше да гласува на днешния референдум за конституционните промени в Армения, които предвиждат Ереван да премине от президентска към парламентарна форма на управление. С този акт лидера на „Наследство“ демонстрира против управляващата Републиканска партия и обяви, че след завършването на изборния ден опозицията насрочва голям митинг.              

От своя страна властите в Ереван отхвърлиха обвиненията на арменската опозиция и ги определиха като безпочвени. Първият президент на Армения Левон Тер-Петросян призова гражданите да гласуват. 

За сега чуждестранните наблюдатели, не са констатирали нарушения на изборната процедура, въпреки това обаче напрежението между управляващи и опозиция в Армения са запазва.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44