Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Разлог е обявен ден на траур в памет на починалия ученик

| обновено на 07.12.15 в 12:32
Снимка: БТА

В Разлог в понеделник е ден на траур в памет на 14-годишния Атанас Мишков, който почина от травмите си, след като беше затиснат от паднала футболна врата в двора на основното училище в града. 

Общината отмени проявите от Коледно-Новогодишния календар, предвидени за близките дни.

Знамената на основните институции в Разлог са спуснати наполовина. Цялото училище е в траур, макар, че учебните занятия не са отменени. От сутринта хора оставят цветя на спортната площадка, на която на 2 декември футболна врата падна върху осмокласника и го рани тежко. Момчето изпадна в кома, а лекарите в "Пирогов" не успяха да спасят живота му.

Заради инцидента прокуратурата в Разлог започна разследване като образува досъдебно производство. Иззети са видеозаписите от камерите, заснели част от случая, както и футболната врата, за която има информация, че е била обект на вандалски акт - от спортното съоръжение липсват свързващи елементи, отрязани са и двете стоманени въжета, с които тя е била закрепена за оградата на спортната площадка. 

Извършителите на кражбата до момента не са известни. В Регионалният инспекторат по образованието се обобщава информацията от разпоредената проверка на всички спортни съоръжения в училищата. 

Атанас Мишков ще бъде погребан във вторник.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44