Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марина Матева получи академичната награда на Община Велико Търново

| обновено на 07.12.15 в 14:33
Снимка: Катя Чорова

Бакалавърът по психология Марина Матева получи Академичната награда "8 декември", която Община Велико Търново присъжда на най-изявения възпитаник на Великотърновския университет "Светите Кирил и Методий". Отличието бе връчено на тържественото  събрание, с което университетът отбеляза студентския празник. Заедно с приза тя получи чек за 5000 евро.

Матева, която е с отлична диплома за бакалавър по психология и много награди за научни разработки, сподели пред БНР. 

Наградата е истинско признание за мен и за моите преподаватели. Смятам да вложа средствата  в образованието си. В момента продължавам магистратура по клинична психология в Софийския университет. В бъдеще желая да бъда клиничен психолог. В момента карам курсове за работа с деца с аутизъм, тревожно, хипер активно поведение. Има истински недостиг на млади специалисти в сферата на помагащите професии и определено смятам да остана в България.
В чест на студентския празник, днес Великотърновският университет бе управляван от първокурсника по право Димитър Димитров от Белослав. Първата заповед на "ректора за един ден" бе 8 декември да бъде неучебен ден.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44