Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Павлова: Програмата за саниране чрез еврофондове приключва

Снимка: БГНЕС

Програмата за саниране на сгради с европейско финансиране приключва и се преминава към конструктивно укрепване на жилищните сгради, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова:
Разработваме програмата за слабо развитите райони и Северозападна България. Една от мерките там е именно това - жилищна политика в партньорство с бизнеса за строителство на жилища, което хем подкрепя инвестициите и строителството, с общините, да кажем, които да влязат в терен, където да се изградят тези жилища, да имаме добра инфраструктура, включително жилищна за младите хора и за бизнеса, за да има стимул да открива работни места.

200 милиона лева по Оперативната програма "Околна среда" ще отидат за създаване на Фонд "Водна инфраструктура", съобщи министър Павлова:
Отново ще разчитаме на бизнеса и партньорството да активизираме отново публично-частното партньорство в два вида проекти. Едните са чисто съфинансиране, на което ще разчитаме на банковия сектор, на финансовите институции и вторите са проекти, свързани с енергийна ефективност, когенерации и такива бизнес проекти да ги наречем в областта на водната инфраструктура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44