Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Петрич издирва изчезнала марка за дървесина

Снимка: БГНЕС

Полицията в Петрич издирва изчезнала от Общината контролна марка за обозначаване на дървесина. Кметът Димитър Бръчков има съмнения за злоупотреби.

Липсата на една от осемте контролни марки, с които Общината разполага, е констатирана при инвентаризация, поискана от кмета. Преди четири години те са предоставени на кметове на населени места.

С контролните марки се обозначавала дървесината, добита от земеделски имоти и ниви, които са извън горската територия. Обикновено се използвали при разчистване на терени от саморасли дървета и храсти - частна и общинска собственост.

Марка номер осем е трябвало да бъде предоставена на служител от отдел "Земеделие и гори" в Общината. Но тя така и не е стигнала до нея.

Има сигнали за транспортиране и търговия на дървесина, маркирана с въпросната марка осем. За случая са уведомени и горските власти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44