Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко души са ранени при взрив на автобусна спирка до Червения площад в Москва

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няколко души бяха ранени снощи в Москва при експлозия на взривно устройство на автобусна спирка, недалеч от Червения площад.

Бомбата с еквивалент 50 гр тротил е била хвърлена от преминаваща кола на спирка на градския транспорт на една от централните московски улици "Покровка". Вследствие на взрива са пострадали три жени и един мъж. Две жени са на 28 и 29 години и са приети в болница, третата жена, която е с по-леки наранявания, е на 42 години. След преглед от медицинския екип тя е била освободена. Четвъртият ранен е бил млад мъж, който сам е тръгнал да търси помощ.

Ръководителят на Главното управление на Министерството на вътрешните работи в руската столица заяви, че експертите работят по разкриването на причините за взрива.

Органите за сигурност бяха затворили московската улица "Покровка", която се намира само на един километър и половина от Кремъл.

В руската столица от няколко седмици има засилени мерки за сигурност заради възможни атентати, за което специалните служби на страната дадоха предписания за поведение в обществения транспорт и на публични места.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44