Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна акция на сектор БОП и криминалисти в Кюстендилско

Специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, проведоха служители на сектор БОП и криминалисти от Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Действията бяха осъществените под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Голямо количество фалшиви банкноти, наркотични вещества, приспособления за отглеждане на канабис, скимиращи устройства са открити при специализирана полицейска операция на Службата за борба с организираната престъпност в къща в с. Коняво, ползвана от 45-годишния кюстендилец Кирил М., съобщиха от Областната дирекция на полицията. Иззети са 1446 гр марихуана, 192 гр хероин, метамфетамин - 14 грама, кокаин 13 грама. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Открити и иззети са и фалшиви парични знаци - над  2000 евро, чужди документи за самоличност.

Мъжът е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура, предстои изготвяне на искане до КОС за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Той е известен на полицията с противозаконни деяния, задържан е за източване на банкомати в съседна Македония, осъждан е.

Според информирани в Коняво живее майка му. Той и семейството му имат добре уредено жилище в кюстендилския кв. "Герена".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44