Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Главиница пак ще избират кмет

В Силистренската община Главиница ще има отново избори за кмет. Причината - новоизбраният Насуф Насуф от ДПС е осъден за длъжностно престъпление през 2007 година, когато също е заемал този пост. 

Върховният касационен съд е потвърдил решението на Варненския апелативен съд, който постанови присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок и забрана да заема държавна длъжност за три години на Насуф Насуф, след като на първа инстанция в Окръжният съд в Силистра той беше оправдан. Наказанието е за длъжностно престъпление с цел облага. 

Според събраните доказателства по делото през 2007 година, когато той е бил кмет на община Главиница, еднолично е изменил договор по обществена поръчка, сключена с фирма за чистота от Варна. За период от 10 години, колкото е срокът на договора, въпросната фирма е трябвало да осигури за своя сметка контейнери за смет на стойност 126 000 лева. Кметът обаче е подписал допълнителен договор, с който прехвърлил това задължение на общината и така ощетил местния бюджет. 

Насуф Насуф е областен председател на ДПС. Бил е и областен управител на Силистренска област. На местните избори Насуф спечели кметския пост с 53% подкрепа срещу опонента си от Реформаторския блок Хюсеин Хамди. Предстои ОИК в Главиница да обсъди казуса и да предприеме мерки за прекратяване правомощията на новоизбрания кмет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44