Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джо Байдън предупреди Русия, че ще плаща все по-висока цена за агресията си срещу Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън предупреди Русия, че ще плаща все по-висока цена ако продължи с агресията си срещу Украйна.
"Ако руската агресия продължи, наложената на Москва цена ще продължи да расте", каза Байдън в реч в украинския парламент. Той обеща да се запазят западните санкции срещу Русия, наложени миналата година в отговор на анексирането на Крим и обвиненията, че Москва оказва военна подкрепа на проруските сепаратисти в Източна Украйна.
"Санкциите не могат да бъдат облекчени докато Русия не изпълни всичките си ангажименти" по минските мирни споразумения за уреждане на конфликта в Източна Украйна, в който от април 2014 г. са убити над 8000 души, добави той.
"САЩ не признават и никога няма да признаят опита на Русия да анексира Крим", подчерта Байдън. 
Вицепрезидентът на САЩ същевременно предупреди Украйна да положи повече усилия в борбата с корупцията, защото иначе може да загуби международна подкрепа.
Байдън призова Киев да извърши болезнените, но жизненоважни реформи, за да направи управлението на държавата по-прозрачно, и отбеляза, че "корупцията разяжда Украйна като рак".
    
  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44