Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участници в грабеж в Прохода на републиката бяха осъдени на общо 38 години затвор

Общо 38 години затвор постанови Великотърновският окръжен съд за трима мъже от Габровска област, обвиняеми завъоръжен грабеж в Прохода на републиката.

През август 2011 година там бе тежко прострелян с автомат бизнесменът Атанас Атанасов от Велико Търново, а от колата му бяха откраднати над 65 хиляди лева. Подсъдимите бяха четирима,  но единият от тях - гватемалецът Хосе Мартинес, избяга от Софийския затвор. Процесът спрямо него е спрян, докато бъде намерен.

Най-висока присъда днес - 18 години затвор, получи прекият участник в нападението Ивайло Василев, с прякор Горния. На 15 години лишаване от свобода бе осъден Бойчо Тодоров, помагал за подготовката на престъплението. Подбудителят на грабежа - Иван Райков, получи 5 години зад решетките. Тримата трябва да платят солидарно на пострадалия бизнесмен 200 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди и 15 хиляди лева за имуществени такива.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44